Sea Challenge Fyn - sådan gik det...

Sea Challenge Fyn er slut - og det gik ikke helt som forventet. 

De to omgange rundt i Faaborg Fjord var ikke uden omkostninger - jeg nåede at få ødelagt højre håndled, og det kunne pausen om tirsdagen ikke nå at rette op på. På etapen fra Middelfart til Bogense fik jeg problemer i medbølgerne før Bogense, og jeg valgte derfor at stå af efter 30 km på torsdagens "konge-etape" på i alt omkring 80 km rundt om Fynshoved. Så kunne jeg til gengæld lige klare at ro igennem på enkeltstarten på 20 km dagen efter - i medvind - vinden skiftede fuldstændig retning fra dag til dag, men stille, det var det ikke! På enkeltstarten blev jeg kun slået af 5 kajakker og to robåde. På sidste etape tilbage til Svendborg var der igen modvind, og jeg valgte at trække mig.

Så det var det - 300 km blev til under 130 km! Nu bliver jeg nødt til at prøve igen i 2008...

det var vist i Bogense...

Hvis jeg ikke havde ødelagt håndledet om mandagen, kunne jeg nok have placeret mig i top 10, når man ser på de tider, jeg ellers roede på. I havkajak ville det være en 2. eller 3. plads, men opdelingen i tur- og hav-kajakker giver ingen mening i det her løb. Faktisk roede vinderen af havkajak-klassen i turbåd de første fem dage - indtil nogen gjorde opmærksom på, at hans kajak var både for lang og for smal, og så var det jo en havkajak!!! Hvis der ikke kommer nogen måleregler for havkajakker, kan man lige så godt kalde det en fri klasse og slå alle kajakkerne sammen i samme resultatliste.

For øvrigt var de hurtigste turbåde Escape modeller, men også CoastRunner fulgte forbavsende godt med. Allerhurtigste roer var Jan Seremet fra Køge i en Sipre hav-racer, men Jan måtte også udgå undervejs. Jeg tror selv, jeg kunne have roet hurtigere i en turbåd end i min Lettmann Streamliner, så hvis det bliver til noget med at stille op til næste år, bliver det helt sikkert i en turbåd.

Det har været spændende, og en speciel oplevelse at tilbringe en uge sammen med en flok seje kajaktosser. Og det er hårdt, Tour de Gudenå bliver ingenting efter dette. Mossø er trods alt ikke over 10 km lang, det her er noget med 4-5 timer hver dag i bølger, som man måske ellers ikke ville tage ud i. Kongeetapen gennemførte jeg ikke, men jeg så dem komme ind i Kerteminde - den er lang!

Billedet nedenfor er taget af Søren Lond fra Køge Kajakklub, jeg kommer i mål på enkeltstarten. 

I mål på enkeltstarten