Sorø Marathon

Jeg må hellere også lige omtale Sorø Marathon - det var den 23. juni, men bedre sent end aldrig.

Sidste år deltog jeg i enerkajak, men det var irriterende kun at ro to omgange - det er en rigtig dum idé, at "årgangsklasserne" ikke skal ro lige så langt som senior. En måde at komme til at ro alle tre omgange var at stille op i toer, men da Dorte ikke havde tid, måtte jeg finde på noget andet. Nu var der sket det, at jeg et par gange var "roet ind i" Henriette fra Skovshoved Roklub ude på Øresund, og netop SR er aktive i K2 mix, så vi fandt ud af, at vi kunne da tage en prøvetur og se, om vi kunne stille op sammen. Så vi tog en tur i vores sorte toer, og det gik fint - Bo tog billedet nedenfor. Vores næste tur sammen var Sorø Marathon!

Første tur sammen i K2

Det var lidt spændende, hvordan det ville gå. Der var i alt fire både i K2 mix, og de andre var også mere eller mindre fra SR. Men hvor de andre tre besætninger træner fast sammen og deltager i handicap, så vidste de ikke, hvor gode vi var - og det vidste vi heller ikke selv, så taktikken var at forsøge at hænge på og se, hvordan det udviklede sig. Henriette styrede os hen bag Birgitte (Palo) og Jesper (SR) ved starten (jeg tror nok, det skulle være den stærkeste båd), og så forsøgte vi at hænge på. Mia&Antonio fra SR (også kaldet Misse og Anton) var først, så kom Birgitte&Jesper skarpt forfulgt af os og Lene&Preben - også fra SR.

Det gik hurtigt! Ved en af de første bøjer kom vi lidt i clinch med Lene&Preben og fik et hul op til de andre, som vi dog fik lukket igen. Til gengæld så vi ikke mere til Lene&Preben. Nu gjaldt det bare om at hænge på, og det var slet ikke let - faktisk kom vi lidt i tvivl, om det her overhovedet var nogen god idé, når de andre kunne ro så hurtigt.

Efter første omgang (ca. 7 km) var der overbæring, og vi mistede kontakten til Birgitte&Jesper. Da vi forsøgte at lukke hullet, var det som om alle blev enige om at sænke tempoet på anden omgang, og pludselig sad vi på en komfortabel hænger efter Birgitte&Jesper. Mia&Antonio var til gengæld smuttet fra os. Efter et par kilometer på den måde var vi friske igen, så vi blev enige om at "smutte" op til Mia&Antonio omkring 100 meter længere fremme. Fuld fart på, og vi hentede dem mellem to bøjer - det gik da ret godt!

Nu var det ved at blive sjovt. En lille omgang senere, ude på tredie og sidste omgang, lavede vi samme nummer igen - og Mia&Antonio var vist møre, de fulgte ikke med. Nærmeste båd forude var nu Peter Nielsen (SR) og Peter Hermansen (Palo) i herre K2 - de var langt væk, men det var det eneste mål i sigte, så vi satte tempo, og så måtte vi se, hvor tæt på vi kunne komme. Og de kom nærmere og nærmere - og til sidst rigtig meget nærmere - men de endte med at slå os med 10 sekunder!

Det var et rigtig sjovt løb (for os, altså), og det er ikke sikkert, vi får lov til at ro samme taktik en anden gang - men denne gang lykkedes det!