Tour de Gudenåen 2007, Tommys (næsten) 120 km

Efter en del gruppepres og stikpiller var jeg nød til at skifte Trim distancen ud med Maraton distancen på Tour de Gudenåen. Det er jo også kun dobbelt så langt! Det blev en oplevelse, som jeg vil huske længe og ikke kun for ømme muskler og haleben.

Mossø lørdag

Jeg deltog i Herre K1 tur, som starter sidst af alle klasser. Første del af turen over Skanderborg Sø går meget godt, men så dukker Mossø op. Vinden er tiltaget i løbet af dagen og er nu oppe på 13-15 m/s og blæser direkte på langs af søen. Selvom Mossø ”kun” er en sø, så er bølgerne så høje at man kun kan se hovederne af folk når de er nede i en bølgedal. Folk begynder at falde i vandet næsten med det samme vi er ude på søen og hjælpebådene har travlt med at få folk ind til kysten.

 

Jeg er fra starten kommet for langt fra kysten under disse forhold og desværre er det grundet vindretningen ikke muligt at komme tættere på kysten. Jeg er ikke den eneste der ligger for langt ude, men vi bliver færre og færre og flere gange på turen over Mossø kan jeg ikke se andre roere. På et tidspunkt er der en anden roer som falder i 30 meter længere ude og jeg har ikke en chance for at hjælpe ham grundet vinden og bølgerne. Det kan jeg stadigvæk få dårlig samvittighed af selv om jeg ikke kunne gøre noget som helst for ham.

 

Senere er det lykkedes mig at komme tættere på kysten, så nu er der ikke så langt at svømme, hvis det skulle gå galt. Til gengæld er der nu meget langt mellem hjælpebådene så man er helt på egen hånd. (Godt nok er man tæt på bredden, men der er et bredt bælte af siv så det havde ikke været sjovt at komme op på land).

 

Det tager på kræfterne og i perioder kommer jeg næsten ikke fremad. Min hastighed svingede mellem 2 km/t og 6 km/t, hvilket giver en meget lang tur når Mossø er 10 km lang. Efter 2 timer på Mossø kommer jeg endeligt ind på åen igen. Turen over Mossø havde taget mange af min kræfter, så de første 5 min på åen blev brugt på at indtage frugtstænger og energidrik for at få ladet batterierne op igen.

 

Turen op til Ry slår rent tidsmæssigt ingen rekorder, da jeg bruger tiden på både fysisk og psykisk til at forberede mig på turen over Julsø. Da jeg ankommer til Ry efter 4 timer og 25 minutter bliver jeg modtaget af Johs og Pernille, som fortæller mig at resten af løbet den dag er aflyst. Det var jeg ikke ked af.

Søndag

I forhold til lørdagen var turen fra Silkeborg til Randers en dans på roser, i den udstrækning 73 km i en kajak kan være det. Den første del af turen til Tange sø gik hurtigt både fordi der var en del at ro imod og pga. af strømmen. Turen over Tange sø var lang og den blev ikke ”kortere” af at jeg havde fået noget tang i roret. Der var en venlig konkurrent som fjernede tangen, da der var 5 km tilbage på søen, så de sidste kilometer gik ”nemt”.

 

De to sidste etaper på hhv. 24 km til Langå og 17 km til målet i Randers var uden søer og med en god medstrøm. Da Jesper og jeg havde en lille intern konkurrence gående og han var lige i hælene på mig skulle der roes til og det lykkedes at holde at holde ham bag ved mig.

 

Velankommet til Randers skulle frugten af indsatsen høstes: …….TRØJEN. Den er jo anderledes fra alle andre svedtransporterende trøjer ved at der under ”Tour de Gudenå”-teksten står ordet ”Maraton”. Den kom på med det samme og den vil jeg vil love jer at have på i klubben ved en hver given lejlighed i den kommende tid. ;-)

 

Det var kun anden gang i løbet af 40 år at løbet blev stoppet på grund af hårdt vejr, så det må siges at være en lidt hård introduktion til maratondistancen. Hvis I spørger mig lige nu tror jeg ikke at jeg gør det igen, hvilket understøttes af en del ømme muskler. Observation af andre deltager fra klubben viser dog, at man glemmer dette når det bliver tid til at melde sig til næste år. (Det nager mig allerede nu, at jeg ikke kan sige at jeg har roet 120 km, men kun 103 km, så måske skulle man overveje at prøve igen, vejret kan jo kun blive bedre til næste år. ;-)

  

Data:

 

Lørdag: 4:25, 29 km, gennemsnit 9:16 min/km, bedste 5:38 min/km

Søndag: 6:40, 69 km, gennemsnits 5:48 min/km, bedste 4:08 min