Historie

Lidt om Klampenborg Kajak- og Kanoklub

Historie

Klampenborg Kajak- og Kanoklub blev stiftet 1. august 1917 under navnet Dansk Cano Club med det formål "At fremme Cano og Kajaksporten i Danmark således, at den kan foregå under mere betryggende Former end hidtil." Navnet ændredes senere samme år til Dansk Kajak og Kano Klub. Der opstod også andre danske klubber, og bestyrelsen tog i 1921 initiativ til dannelsen af Dansk Kano Forbund. I samme forbindelse fik klubben sit nuværende navn: Klampenborg Kajak og Kano Klub.

Faciliteter

Klubben ligger i historiske bygninger, idet klubhuset og dets inventar er tegnet af arkitekt Arne Jacobsen som en del af det samlede byggeri, som også omfatter Bellevue Teatret og boligbyggeriet Bellavista. Det betyder, at der ikke er plads til mere tidssvarende faciliteter som f.eks. motionsrum eller sauna, men til gengæld giver de karakteristiske bygninger og deres beliggenhed klubben en særlig charme.

Klubbens medlemstal har i mange år ligget stabilt omkring 100 aktive medlemmer, og for at udnytte det begrænsede antal bådpladser benyttes der fortrinsvis fælles klubbåde. Klubben råder over ca. 30 kajakker af forskellige typer. På trods af navnet er der ingen kanoer, de er ikke sødygtige nok til Øresund.

Aktiviteter

Klampenborg har altid været en klub, hvor vægten er lagt på turroning og socialt liv. Beliggenheden på Bellevue Strand, ud til det åbne vand på Øresund, indbyder ikke til konkurrencer og faste træningstider. Der er tradition for at deltage i de lange turløb som Tour de Gudenå og Kronborgløbet, og i de lokale arrangementer blandt Øresundsklubberne, hvortil hører Klampenborgs eget Øresundsløb og det efterfølgende Whiskyløb. Desuden arrangeres længere ferieture. Der er medlemmer i alle aldre, og de fleste arrangementer er baseret på, at medlemmerne selv tager initiativet og sørger for det praktiske. Om vinteren er stranden utilnærmelig, og kun nogle få seje roere finder ud på vandet. Til gengæld deltager Klampenborg hver vinter i Københavns Kajakkreds' orienteringsløb.

Øresundsløbet

Øresundsløbet afholdes en søndag i august måned. Klubberne fra den gamle Øresundskreds indbydes, dvs. sundklubberne fra Hellerup til Helsingør. Mødetidspunktet er kl. 11:00 i KKKK.

Øresundsløbet er på 5 km for K1 turbåde. Der ros om Øresundspokalen, hvor der er point til de 4 bedste damer og 4 bedste herrer fra hver klub, samt om bedste herre/dame placering. Efter Øresundsløbet afholdes det ligeså traditionsrige Whiskyløb, hvor alle, der ikke lider af vandskræk, har en chance. Efter løbet byder KKKK på frokost med sild og snaps.

Billeder

Her finder du nogle billeder fra klubben:

Fotoalbum, kajakudflugt i 1918

Da klubhuset var nyt