Danmarksmestrene i surfski er fra Klampenborg

Historisk resultat for Klampenborg Kajak- og Kanoklub ved DM Ocean Race, med Guld til Peter Rohde og Emma Broberg, desuden sølv til Iben Stokholm og bronze til Ronnie Dalsgaard.

DM Ocean Race for havkajak og surfski blev afholdt af Kajakklubben Krogen lørdag den 16 august. Ruten var 22 km fra Helsingør til Gilleleje i fint vejr med vinden direkte i ryggen - og strømmen. Der var deltagere fra Danmark, Sverige og Tyskland. Strækningen er fremragende til "downwind race", og med stigende interesse for surfski i Danmark bliver vi forhåbentlig endnu flere næste år.

Klampenborg har i år repræsenteret dansk surfskironing ved flere udenlandske løb: German Seamasters i Kiel, Vågryttaren i Göteborg og Aterra Wave Challenge i Helsingborg. Men ved DM Ocean Race i Helsingør fik vi for alvor markeret, at vores sportslige satsning på surfski har givet resultat, idet vi satte os på DM for både herrer og damer.

Peter roede et taktisk klogt løb, hvor han helt fra start søgte ud i den kraftige strøm fra Øresund og sikrede sig et afgørende forspring, som han forsvarede helt til mål. Et par svenskere fulgte samme taktik, men ingen danskere nåede op, som kunne true DM-titlen. De to, som kom nærmest, var Lutz Erichsen fra Kolding og Ronnie, som fik bronze for sine anstrengelser. Henning og Nikolaj deltog også fra Klampenborg.

Hos damerne roede Emma en klar sejr hjem foran Iben, så her blev det guld og sølv til Klampenborg. Det kan lige tilføjes, at Emma allerede dagen efter deltog i Thurø Rundt i en V10 Sport surfski, og gennemførte som hurtigste K1 blandt damerne!

Resultatlisten fra DM Ocean Race er vedhæftet - og fra Thurø Rundt.

Billederne er fra præmieoverrækkelsen i DM Ocean Race, hvor formand for DKF Ole Tikjøb stod for uddeling af medaljerne.

BilagStørrelse
Resultatliste_2015.pdf21.01 kB
Thuro_Rundt_2015_resultatliste.pdf24.55 kB
Klampenborg tog sig af DM i surfski - Villabyerne 2015-08-25 08-31-47.png1.51 MB